Følg Sea War Museum - modtag nyhedsbreve

Vi udsender jævnlig nyhedsbreve, som efterhånden vil blive opdateret på denne side.

Tilmelding til nyhedsbrevet her

Nyheder nr.1 - 2017 fra Sea War Museum Jutland.

Sea War Museum Jutland har været på årets første ekspedition:

I samarbejde med danske og udenlandske forskere har Sea War Museum Jutland været på ekspedition til Scapa Flow på Orkneyøerne i 2 uger. Her ligger hele den tyske flåde fra første verdenskrig, sammen med mange andre vrag fra alle tider. Ekspeditionen er et forskningsprojekt og en videnskabelig undersøgelse af skibsvragene, som ligger på bunden af Scapa Flow.

Udover ny viden skal ekspeditionen også bidrage til at formidle historien om søkrigene under første verdenskrig, samt nedbrydningen af skibsvrag på havbunden. Det forventes at ske i form af en TV-dokumentar, artikler og bøger samt museumsudstilling ved Sea War Museum i Thyborøn.

Se mere og følg med på: www.seawarmuseum.dk/sw/frontend/show.asp?parent=517193&layout=0  og på www.facebook.com/seawarmuseum.dk

Nyt på Sea War Museum:
  • I Sea War Museums montre til særlige udstillinger åbner vi i løbet af uge 6 en udstilling om torpedopistoler gennem tiderne. Da vi har fået mulighed for at supplere de torpedodele museet har, med en række torpedopistoler, venligst udlånt af Marinens historiske samling, kan vi for resten af året vise en hel unik udstilling.
  • I forsommeren er der planer om at åbne en gratis udendørs udstilling om miner, dybdebomber og torpedoer i museets gård
  • Derudover tilgår der jævnligt museets udstilling nye historier og genstande.

Foredrag: Minelægger u-båden UC 30s sidste rejse V/ Knud Jakobsen

torsdag 16. februar kl. 19:30 på Fiskeriskolen, Ærøvej 9 - 7680 Thyborøn

En ekspedition fra Sea War Museum Jutland ledet af Gert Normann fandt i august 2016 den tyske ubåd UC 30, som forsvandt i 1917.

Journalist Knud Jakobsen var med på togtet, og han har siden kortlagt ubådens korte liv. Han har været i tyske og britiske arkiver, og torsdag den 16. februar kl. 19.30 fortæller han på Fiskeriefterskolen i Thyborøn om UC 30s sidste og meget begivenhedsrige rejse.

Se mere: www.seawarmuseum.dk/news/Foredrag-om-u-b%C3%A5den-UC-30

Arrangør: Maritimhistorisk Selskab, Sea War museum og Ulfborg/Vemb Folkeuniversitet

Alle er velkomne. Medlemmer af Maritimhistorisk Selskab har gratis adgang. Andre betaler 50,- kr.

Planlægger du selv, eller kender du grupper en der planlægger at besøge museet i løbet af foråret, kan vi opfordre til at kontakte museet i god tid på tlf. nr. +45 4043 3808, så vi i fællesskab kan koordinere besøget til alles tilfredshed.

Sea War Museum er åben daglig fra kl.10 – 16. Se åbningstider over året her:  www.seawarmuseum.dk/Top-menu/%C3%85bningstider

www.seawarmuseum.dk

www.facebook.com/seawarmuseum.dk