Nyheder om Maritimt Historisk Center


Her kan du følge arbejdet henimod åbning af det nye Martime historiske Center. Her kan du finde et samlet katelog over alle nyheder omkring det nye museum - scroll ned for flere historier.


 

Nyt Historisk Maritim Center

Nyt Historisk Maritim Center bliver et enestående museumskompleks, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Samlet under et tag bliver der butik, café og flere museer, herunder Forlismuseum, Eksplosionsmuseum, Dykkermuseum, Fiskeri- og Hvalfangstmuseum, Redningsmuseum og Museum for Sea Art.

Museumscentret oprettes og drives som en selvejende institution uden tilskud fra staten og dermed fri for statslig kontrol. Hovedsponsorer og stifter er JD-Contractor / Gert Normann Andersen, der også står bag Sea War Museum Jutland og Mindeparken for Jyllandsslaget i Thyborøn.


 

Nyt Historisk Maritim center og udsigtstårn i Thyborøn

Vi glæder os meget til at det nye museumscenter og udsigtstårn står færdigt.

Læs denne flotte artikel fra Lemvig Folkeblad om planerne for det Maritime Museumscenter og det nye udsigtstårn, som kommer til at ligge i Thyborøn.

Link her på artiklen – Artiklen er åben for alle.

https://folkebladetlemvig.dk/kultur/museumsplaner-med-voksevaerk-goer-klar-til-taarn-og-yderligere-to-bygninger?fbclid=IwAR0prmOMwnULM4ZaXI6qm2EKgSfiMAPI8pxjYHxusJEWRdMWOBRBsXMkB4s


 

Boghandler Henning Clausen Fond støtter Maritim Historiske Center

Sea War Museum og Historisk Maritim Center har fået en stor donation af Boghandler Henning Clausens Fond.

Det glæder direktør Gert Normann Andersen, formand Willy Thomsen og bestyrelsen rigtig meget!

Donationen muliggør, at vi i det nye Center kan indrette et forskningsbibliotek allerede ved centrets åbning i 2024.

De fysiske bøger og søkort i biblioteket, hvoraf mange er meget sjældne, fylder omkring 2000 hyldemeter. Hertil kommer mange digitaliserede bøger, som kan læses på biblioteket, og digitaliserede fund og undersøgelser af skibsvrag, som også kan studeres på biblioteket.

Ikke alt er digitaliseret endnu, men vi er i fuld gang til glæde for mange danske og udenlandske forskere og særlig interesserede, som besøger vores museer og søger oplysninger inden for vores områder.

Når Historisk Maritim Center åbner, bliver der adgang til biblioteket efter aftale. Der bliver ingen udlån, men mulighed for at skanne eller fotografere de aktuelle sider i bøgerne.