Kunstnerens beskrivelse af Mindepark for Jyllandsslaget

Kunstneren Paul M. Cederdorff

Mindeparken for Jyllandsslaget 1916 i Thyborøn indvielse af 1. del 1.juni 2016.

Kunstnerens beskrivelse af hvorfor mindeparken ser ud som den gør.

Mindeparken skal opfattes som en levende organisme med et liv i naturens vold og i evig forandring. Sten og figurer vil med tiden skifte farve i takt med vejrligets luner. De vil være udsat for sol, blæst, regn og stille sandpåvirkning. De vil blive sandblæst og i et stadigt skiftende liv, vil de reflektere lyset og passe ind i det spartanske og voldsomme landskab.

I deres oprindelse er stenene deformeret af jordens voldsomme geologiske kræfter. De er taget ud af fjeldets moderlige, evige ro under voldsom påvirkning af menneskets foretagsomhed. Ved sit på alle måder voldsomme geologiske udtryk og mærkerne efter menneskets bearbejdning fortæller hver sten sin dramatiske historie om det sønderskudte og sunkne krigsskibe, den skal symbolisere, og hvor 8.645 tyske og engelske søfolk omkom under et  søslag i foråret 1916.

Figurerne står med en minimalistisk enkelthed, linjernes bevægelse, lysets formning af materialet til en genkendelig menneskeform. Den mindste bevægelse i lyset giver indtrykket af et menneske, sløret i tidens gang, og dog opstår en nærhed, der gør oplevelsen til nutid.

31.maj 2016, Paul Cederdorff

_____________________________

Paul M Cederdorff
Grafiker og skulptør
Prins Buris Vej 54B
7500 Holstebro
Mobil 20 76 03 69

Medlem af Dansk Billedhuggersamfund

www.cederdorff.dk
paul@cederdorff.dk