Flot og meget interessant foredrag af forfatter og journalist Knud Jakobsen Læs mere

Vellykket foredrag om "Thingvalla" og slaget ved "Helgoland"

Forfatter og journalist Knud Jakobsen holdt den 8. oktober på beddingen i Thorsminde et særdeles vellykket og interessant foredrag om rederiet "Thingvalla", der sejlede en betydelig mængde skandinaviske udvandere til USA, men som også var hjemsøgt af mange ulykker og forlis i sin levetid.
Især var beretningen om den enestående redningsaktion, som den amerikanske kaptajn  Murrell  på SS "Missouri" gennemførte fra det havarerede danske udvandrerskib SS "Danmark", en imponerende præstation og blev senere kendt som  "- and every soul was saved".


Se mere om "Missouri"  her

Efter en kaffepause fortsatte Knud Jakobsen med at fortælle om Søslaget ved Helgoland i 1. verdenskrig.   Her mistede tyskerne bl.a. slagskibet "Cöln", hvor kun et enkelt besætningsmedlem blev reddet efter flere dramatiske døgn på havet.

Foredraget var ledsaget af billeder, som foredragsholderen fint supplerede med sin beretning, og som et ekstra plus var lyden flot og forståelig for alle.

Et yderst vellykket arrangement med 94 deltagere og Maritimhistorisk Selskab fik ved denne lejlighed 29 nye medlemmer, så selskabet har nu 88 medlemmer.