Foredrag om u-båden UC-30

Vraget af UC30 fra siden

med Jounalist Knud Jakobsen

torsdag 16. februar kl. 19:30

Fiskeriskolen
Ærøvej 9
7680 Thyborøn
 
Maritimhistorisk Selskab,
Sea War museum og
Ulfborg/Vemb Folkeuniversitet
 
Alle er velkomne. 
Medlemmer af Maritimhistorisk Selskab har gratis adgang
andre betaler 50,- kr.

 

En ekspedition fra Sea War Museum Jutland  fandt i august 2016 den tyske ubåd UC 30, som forsvandt i 1917. Ekspeditionen blev ledet af Gert Normann, som uden held havde søgt efter ubåden i 30 år. Nu fandt han den til sin og alle andres store overraskelse i Slugen lige ud for Blåvand.

Med på togtet var journalist Knud Jakobsen, som siden har kortlagt ubådens korte liv. Han har været i tyske og britiske arkiver, og torsdag den 16. februar kl. 19,30 fortæller han på Fiskeriefterskolen i Thyborøn om UC 30s sidste og meget begivenhedsrige rejse.

I farvandet syd for Irland fik ubåden alvorligt havari på begge dieselmotorer, hvorefter den skarpt forfulgt af store britiske styrker kæmpede sig nord om Skotland på vej hjem til Helgoland. Kaptajnløjtnant  Heinrich Stenzler  sendte sin sidste melding fra en position 110 sømil vestnordvest af Thyborøn, og herefter gik det galt. En måned senere drev hans lig i land ved Bjerghuse og blev begravet på Sdr. Nissum Kirkegård.

Hvad der virkeligt  skete har indtil nu været et stort mysterium, men i sit foredrag på Fiskeriefterskolen i Thyborøn, vil  Knud Jakobsen  samle brikkerne til det dramatiske puslespil.