Nyt i museet: Fund fra skatteskibe fra hele verden

Nyt i museet: Fund fra skatteskibe fra hele verden

I en lille særudstilling præsenterer vi bl.a. genstrande fra det det såkaldte "dukkeskib, der forliste ud for Fjaltring Kirke og genstande fra det danske skib "Thomas Lawrence, der forliste i den engelske kanal i 1862. Montren indeholder også guld- og sølvmønter fra forliste skatteskibe fra hele verden.

se også artiklen her på Lemvig Folkeblad: HER


 

Enkens sjal kom på museum

Detalje fra enkesjalet. (Foto: Knud Jakobsen)

Som vi før har fortalt får Sea War Museum en del effekter foræret, tilknyttet disse gaver medfølger også personlige historier der gør vores formidling nærværende.

En af de vigtigste gaver, museet fik i 2017 er enkesjalet og historien bag som følger her..

Jyllandsslaget gjorde Rebecca Brandon til enke, hvorefter hun i mange år bar et enkesjal, som nu kan ses på Sea War Museum Jutland

Af Knud Jakobsen

Det er nu over 100 år siden, at Jyllandsslaget fandt sted ud for den jyske vestkyst, men omkostningerne var så store, at slagskyggerne når helt frem til vores tid. Gert Normann Andersen fra Holstebro, som har skabt og selv leder Sea War Museum Jutland i Thyborøn, fik for nylig besøg af et engelsk ægtepar, som medbragte en trist og sørgmodig gave.

se mere HER


Kære alle - I ønskes en glædelig jul og et godt nytår.

 Vi vil gerne takke for opbakningen i 2017, og vi håber meget på forsat interesse omkring alle museets nye tiltag i 2018.

Vi har et par julegaver til jer.

Først en ægte sømandshistorie til alle museets venner fra Troels Kløvedal, som fra sit hjem på Djursland lige har sendt os følgende julehilsen, som han har givet tilladelse til vi må dele med jer:

Kære Gert

Håber du har modtaget min bog..den er i alle fald sendt fra Gyldendal..og så lige en historie til en gammel dykker som du kan fortælle til firmaets julefrokost..  det er vist godt dine dykkere aldrig har mødt en sådan kæmpe!

 ”Rigtig virkelig julehistorie fra det store liv på Oceanerne..

Smeden Leif, en gammel ven som jeg lånte skibet til, da han kun var 22 og som sejler kaperen omkring Marchall øerne i vestlige Stillehav lige nu ...stødte den anden nat på en kæmpeblæksprutte der blæste en stor tyk stråle.... på to tommer skriver han...... af sort blæk op over skibet der blev fuldstændig sort og som ikke er til af fjerne fra Storsejlet..med arme på omkring 8-10 meter..  

Det er uhyre sjældent at de bliver set og fanget af forskere.. men man ved de eksisterer på grund af mærker fra sugekopper på kaskelothvaler som fanger dem på meget store dybder..de abysale dybder på omkring 4000 meter..

Jeg har engang selv set én i måneskin ud for Perus kyst hvor en kæmpe arm pludselig stak lodret op i vindstille kun en kabellængde fra M/S Nordholm som jeg sejlede på i handelsflåden..

Ha en god jul.. mange hilsner fra din ven Troels”

Troels Kløvedal har netop udgivet bogen ”Alle mine morgener på jorden - Mit autodidakte liv”, hvor Gert Normann og Sea War Museum er omtalt. Vi glæder os meget til at læse bogen og anmelde den her på vores hjemmeside.

 

Vores anden julegave til jer gælder underholdning til alle.

På Sea War Museums hjemmeside har vi samlet links til mange spændende historier om dykninger, vrag og strandinger - tv og film optaget over en lang årrække. Her er rigtig meget undervands film og mange spændende strandingshistorier optaget med og om Gert Normann, JD-Contractor og Sea War Museum. Med tiden vil vi på denne side samle mange flere links. Find siden HER

Vi vil til sidst opfordre alle til at besøge Sea War Museum og Mindeparken for Jyllandsslaget i julen. Museet er åben 20.21.22.23. og 26.27.28.29.30. december fra kl. 10-16.

 I Mindeparken for Jyllandsslaget har fonden bag Mindeparken i anledning af julen lagt en krans for de omkomne under Jyllandsslaget og ved stenen for de danske omkomne under første verdenskrig har Thyborøn Marineforening lagt en krans. 

Mange julehilsener

Sea War Museum

 

 

 

 

 

 


 

Mit kæreste eje på Sea War Museum Thyborøn

Hvad er det værd? Seerne viser et arvestykke eller et loppefund frem krydret med en god historie. Auktionsleder Hans Jørgen Eriksen supplerer oplysningerne og giver en pris. Denne gang fra Thyborøn.

se udsendelse nr 1:3 HER

se udsendelse nr 2:3 HER

se udsendelse nr 3:3 HER


"Skibsvragenes kyst" af Gert Normann Andersen

NYHED!
Har I købt mandelgaven, hvis ikke så har vi en rigtig god ide - en nyhed i museums butikken - "Skibsvragenes kyst" til kun 30kr..
Selv om vi har lukket til 20 dec. kan I sagtens købe julegaver hos Sea War Museum - ring 40433808 og aftal en tid I kan komme forbi.

Hæftet kan købes på både dansk, engelsk og tysk
Se mere om "Skibsvragenes kyst" i artikel her i Lemvig Folkeblad: https://dagbladet-holstebro-struer.dk/…/Nyt-…/artikel/345652


Ny artikel om mindetavle.

Sea War Museum får mange gode historier fra private.

Se den nye artikel om mindetavlen over Lauritz Westergaard - foræret til museet af Birgit Westergaard-Hansen. læs mere HER


 

Sea War Museum med i nyt forskningsprojekt

To-årigt projekt med støtte fra Kulturministeriet skal kortlægge, hvor hurtigt skibsvrag nedbrydes i Nordsøen

Tekst og foto af Knud Jakobsen

Seniorforsker David Gregory fra Nationalmuseets afdeling for Bevaring og Naturvidenskab har i samarbejde med Sea War Museum Jutland i Thyborøn indledt et omfattende forskningsprojekt, som kan få afgørende indflydelse på bevaring af kulturværdierne i Nordsøen og andre udsatte farvande. se mere HER


Støt Mindeparken for Jyllandsslaget

Støt Mindeparken for Jyllandsslaget med et støttebeløb på mindst 200kr. Se mere HER


Ny udstilling i museumsgården

Ny permanent udendørs udstilling om søminer og torpedoer. Se mere HER

Flot anmeldelse

"Jyllandsslaget og første verdenskrig i Nordsøen" af Knud Jakobsen. Se mere HER


 

Om Sea War Museum

Om Sea War Museum

- museet fortæller, gennem tusindvis af dykkerfund, dramatiske historier fra søkrigen i Nordsøen - med hovedvægt på 1. verdenskrig.

 

Læs hele historien

Mindepark for Jyllandsslaget

Om Mindepark for Jyllandsslaget

Mindepark for Jyllandsslaget er etableret i Thyborøn, et stort landart kunstværk skabt af kunstneren Paul M. Cederdorff til erindring om de næsten 9000 engelske og tyske marinere, der omkom i Jyllandsslaget den 31. maj 1916.

Læs mere her